חדר השינה הוא מקום המפלט שאליו אנחנו מגיעים בסופו של יום. חדר זה אמור להשרות את האווירה הנכונה - שילוב בין אווירה מרגיעה לשינה ואווירה אינטימית לזוגיות. קראו מהם הכללים של תורת הפנג שואי לסידור חדר שינה וכיצד תוכלו להשתמש בהם כדי ליצור לעצמכם עיצוב רומנטי ומרגיע.
איך למקם את כיוון המיטה בחדר השינה?
פנג שואי שם דגש רב על מיקום המיטה בחדר השינה. המיקום של המיטה והאופן שבה היא מונחת משפיעים לא רק על איכות השינה, אלא גם על היכולת לזמן ולשפר את הזוגיות.
- על פי תורת הפנג שואי, אם המיטה מונחת באופן שבו ניתן להכנס אליה רק מצד אחד, האיזון האנרגטי נחסם וחדר השינה אינו מזמן זוגיות טובה. לכן כדאי למקם את המיטה כך שניתן יהיה להכנס אליה משני צדדיה.
- כדאי לשמור על האיזון גם מבחינת האלמנטים בהם משתמשים לעיצוב ולסידור חדר השינה - אם מכניסים שידת לילה לצד המיטות, רצוי להכניס אחת בכל צד, ומומלץ כי הן יהיו זהות במראן. (מסתבר שמוכרי הסטים של פעם ידעו מה הם עושים מבחינה אנרגטית)
- לראש המיטה יש גם כן חשיבות מבחינת זרימת האנרגיה, ולכן כדאי להעדיף מיטה בעלת ראש מיטה מעץ.
- בחרו מזרן איכותי והשתמשו בכלי מיטה איכותיים - אלו משפיעים על איכות השינה שלכם לא רק מבחינה פיזית, אלא גם מבחינה אנרגטית, על פי תורת הפנג שואי.
למה אסור לישון מתחת לחלון? (ואיך לתקן את זה אם חייבים)
חוקי פנג שואי אומרים כי הנחה נכונה של המיטה בחדר השינה מספקת תמיכה והטענה אנרגטית. כדי למנוע מהאנרגיות לברוח, נדרשת תמיכה בדמות ראש מיטה יציב וקיר. שינה מתחת לחלון לא מספקת את ההגנה הרצויה, וגורמת לאנרגיה לנדוד ובכך מחלישה את הישן עם הזמן.
אם אין ברירה וחייבים למקם את המיטה מתחת לחלון, רצוי לוודא שלמיטה יש ראש מיטה יציב, גבוה ובעל קצוות מעוגלים, על מנת להקטין את בריחת האנרגיה. כדאי לדאוג לוילונות האפלה ועליהם וילונות מבד טבעי, שייצרו תחושת זרימה עבור החלון הסמוך למיטה. במהלך היום כדאי לדאוג לאוורור וזרימה של האוויר בחדר, ואילו בלילה לסגור על מנת ליצור תחושה של "קיר".
האם מותר לישון מול מראה?
לפנג שואי יש התנגדות די נחרצת למראה בחדר השינה, הפונה לעבר המיטה. אם שאלתם אתם עצמכם מה הביג דיל ולמה אסור לשים מראה מול המיטה, קראו מה יש לפנג שואי לומר בנושא: על פי תורה זו, המצאותה של מראה מול המיטה מרוקנת את האנרגיות מהאדם הישן. אז אם אתם קמים מרוקנים מאנרגיה בלילה, נסו להוציא אותה מחדר השינה ולבדוק האם איכות השינה שלכם השתפרה. אם זו לא סיבה מספקת להוציא את המראה מחדר השינה, על פי הפנג שואי, נוכחותה של המראה מול המיטה, מכניסה ליחסים האינטימיים אנרגיה של גורם נוסף.
מה עושים אם אי אפשר להזיז את המראה? בחדרי שינה רבים המראה היא הדלת של ארון הבגדים, ולא ניתן להזיז אותה. במקרה כזה ניתן לכסות אותה בלילה באמצעות וילון, לשקול להחליף את הדלת או במידת האפשר למקם אחרת בחדר את הארון.
איך למקם את המיטה ביחס לדלת?
הדלת היא מקור של כניסת אנרגיה ולכן למקם את המיטה בסמוך לה נחשב לפנג שואי רע בחדר השינה. האנרגיות שמגיעות מהדלת מפריעות לשינה רגועה ולכן מומלץ שלא למקם את המיטה קרוב לדלת או בקו ישר איתה.
מה עושים אם אין ברירה? זוכרים את שידות הלילה שדיברנו עליהן? אם הן יחצצו בינינו לבין הדלת ואם נניח עליהן מנורות לילה בעלות נוכחות ואלמנטים נוספים שתורמים להרגעות, נוכל לעצור את זרימת האנרגיה המפריעה.
כדאי גם שלא למקם את המיטה כך שכפות הרגליים יפנו לעבר הדלת. כאשר מסדרים את המיטה בכיוון הזה, האנרגיה בורחת דרך הדלת.
בלית ברירה, כדאי לבחור מיטה עם דופן תחתון מעץ שיחסום את בריחת האנרגיה. אם אין, כדאי לשים בינכם לבין הדלת רהיט שישמש למטרה זו.
הכניסו פנג שוואי לחדר השינה שלכם
פנג שואי מציע פתרונות לסידור חדר שינה קטן כגדול, על מנת לשפר את איכות השינה והזוגיות. כדי להנות מחדר שינה מסודר, נעים ומטעין אנרגטית לא חייבים מרחבים או תכנון מיוחד, אלא נדרשת רק היכרות עם הפתרונות שאותם מציעה שיטה זו. לרוב, היא תתן לנו גם פתרונות סידור בית וגם פתרונות לשיפור איכות השינה גם יחד.